Cykla

I vår har jag tänkt ta tag i cyklandet! Det var länge sen sist. Egentligen tycker jag mycket om att röra på mig, men jag blev så bekväm när jag flyttade till en stor stad. Bussar och tunnelbanor åker inte vilse, som jag annars kan göra ibland. Men, nu hittar jag i stan och då finns det inte längre någon ursäkt. Kollektivtrafiken är väl åtminstone bättre än singelkörandet, men jag ser inte det här enbart som en klimatgärning, utan också som ett sätt att samtidigt motionera. Ibland kan det vara svårt att hinna med allt som ska hinnas med, och pendlingen är verkligen inget jag värdesätter!

Jag ska vara ärlig: den här bloggen var en stark inspirationskälla http://www.ecovelo.info/. Det är en miljöblogg som skriver om sin stora passion till cykling. Ska man tro dem finns det ingenting som är så härligt som att ta hand om och befinna sig på cykeln. Bilden i inlägget är lånad därifrån.

Här om dagen fick jag höra om Cykelköket som är en verksamhet i Malmö där man kan bygga eller reparera cyklar med hjälp från volontärer på plats. De tillhör den ekonomiska föreningen STPLN som är en smältdegel för olika samarbeten. Jag har ändå planerat att åka genom Malmö kring påsk, så kanske stannar jag till där och fixar iordning en åt mig. Det är fascinerande tycker jag hur stor återanvändningen har blivit. Allt från kommunens satsningar på återvinning, till var och en som visar större intresse för miljön.